Loading...
Menu

Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου: Η Αντιγόνη αλλιώς

 

Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου: Η Αντιγόνη αλλιώς  

Μία διαφορετική εκδοχή του μύθου της Αντιγόνης, μέσα από τη γραφή του Μπρεχτ παρουσίασε φέτος ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η προετοιμασία της παράστασης «αντιGONE» του Μπέρτολτ Μπρεχτ ήταν μία ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν με διαφορετικό και γόνιμο τρόπο μία από τις πιο συναρπαστικές ηρωίδες της αρχαίας ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας. Ο γερμανός δραματουργός τοποθέτησε την Αντιγόνη στο 1945 στο κατεστραμμένο και ναζιστικό Βερολίνο, εμπλουτίζοντας τον διαχρονικό μύθο με προβληματισμούς, επίκαιρους τότε αλλά και σήμερα. Η απρόσκλητη επίσκεψη του Προμηθέα του Αισχύλου προστέθηκε εμβόλιμα ως μία ξεχωριστή σκηνή, προσδίδοντας στην παράσταση μία διάθεση πειραματισμού εκ μέρους των σκηνοθετών. Το αποτέλεσμα ήταν μία θεατρική δουλειά με αυτοπεποίθηση που, αν και θεωρητικά «ερασιτεχνική», δεν είχε να ζηλέψει τις σύγχρονες επαγγελματικές προσεγγίσεις της «Αντιγόνης». Η παράσταση συνδέθηκε με σχετικό εκπαιδευτικό project μαθητών της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι προσέγγισαν το κείμενο και θεωρητικά, διαβάζοντας ακόμη την «Αντιγόνη» του Άρη Αλεξάνδρου, του Ανούιγ, την πρώτη γερμανική μετάφραση του Χέλντερλιν κ.ά.

Στο έργο, που ανέβηκε στις 24 Ιανουαρίου και για έξι παραστάσεις, συμμετείχαν 36 μαθητές, κυρίως της Β΄ Λυκείου. Η σκηνοθεσία ήταν του Θανάση Φωτιάδη, υπεύθυνου του Ομίλου Ελληνικού Θεάτρου και της Ήβης Καζαντζή.
 
 
 
 
 
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead